'עיין ערך'

תוכניות העמקה רעיוניות לחברי וחברות רשת השותפים

יחידת תוכניות הרשת תציע תכניות רעיוניות ותהליכי חשיבה משותפים לחברי וחברות רשת השותפים של אידאה, שעברו כבר את אחת מתוכניות ההכשרה של הארגון. 

אנחנו מזמינות אתכם.ן לקחת חלק בתהליכי לימוד משותפים, בסדרה באורך משתנה של מפגשים.
כל תכנית תבחן לעומק נושא אחר הנמצא כעת בדיון ציבורי ובדיון מחנאי פנימי. נושא בעל חשיבות לעתיד המחנה ולעתידה של מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית וליברלית. התכניות פתוחות להרשמה בפני כלל חברי וחברות הרשת, אך הרכב הקבוצה ייקבע בהתאם למקומות המוגבלים בתכנית ולקשר המקצועי של המעוניינים לנושא הנידון.
 
>> מספר המקומות בכל תכנית מוגבל, הקבוצות ייבנו על פי קריטריונים שיוגדרו על ידי צוות אידאה <<

תפיסת הבטחון והאתגר המדיני-בטחוני של ישראל

תוכנית בת 10 מפגשים לחברי רשת שעוסקים בנושא בעבודתם המקצועית

מלחמת חרבות ברזל ומתקפת החמאס בשבעה באוקטובר החזירו למרכז סדר היום הציבורי את הסכסוך הישראלי פלסטיני. דוקטרינת ״ניהול הסכסוך״ שהימין הישראלי הוביל בעשורים האחרונים קרסה, אך גם הנחות המוצא של הזרמים השונים במחנה הדמוקרטי-ליברלי התערערו ומחייבות בחינה מחדש של התפיסה וההצעה של המחנה לשאלת הבטחון והבטחון הלאומי של מדינת ישראל. 

תכנית זו תציע בחינה משותפת ועיון מחודש במציאות הבטחונית-מדינית של ישראל, בתפיסה ובהצעה של המחנה למול המציאות הזו. 

התכנית תכלול 10 מפגשים, ותהיה פתוחה לקבוצה של עד 20

משתתפים מהמערכות השונות ברשת. 

 

ימי שני אחת לשבועיים, בין השעות 16:00-20:30

התוכנית תפתח בספטמבר 2024

מפגש 1  –  02.09.24
מפגש 2  –  16.09.24
מפגש 3  –  30.09.24
מפגש 4  –  14.10.24
מפגש 5  –  28.10.24

מפגש 6  –  11.11.24
מפגש 7  –  25.11.24
מפגש 8  –  09.12.24
מפגש 9  –  23.12.24
מפגש 10  – 06.01.25

מבט כלכלי על ישראל שלאחר השביעי באוקטובר

טרום השביעי באוקטובר, על רקע ניסיון של ממשלת הימין לערוך הפיכה שלטונית ולסיים את הדמוקרטיה הישראלית, עמדה ישראל במבחן גדול ורציני, איום בסנקציות ותחילתו של זרם גדל והולך של משיכת השקעות. פוסט השביעי באוקטובר, על כל אלה נוספה מלחמה יקרה, מאות אלפי חיילי מילואים וסדיר, חבלי ארץ מפונים ומשותקים כלכלית ותקציב בעייתי ומגזרי מאוד. התכנית תבחן את האתגר הכלכלי של ישראל ברגע הנוכחי, תוך העמקה בתקציב המדינה ובפגיעה בתחומים השונים על רקע ההפיכה המשטרית ומלחמת חרבות ברזל. ננסה לשאול ולהבין מה יכול וצריך המחנה הדמוקרטי לעשות אם וכאשר ייקח חלק בשלטון, ומה הן הפעולות שצריך לדרוש מהממשלה לעשות כבר עכשיו? בארבעת מפגשי התכנית יתארחו מרצים ומרצות בנושאי כלכלה פוליטית, שיאפשרו לנו לנהל שיחה פנימית פורה על אפשרויות הפעולה של המחנה שלנו בעת הזאת. 

התכנית תכלול 4 מפגשים, ותהיה פתוחה לקבוצה של עד 15 משתתפים מהמערכות השונות ברשת. 

 

פרטים נוספים יעודכנו בהמשך


קבוצת חשיבה והעמקה בנושא המרכז הפוליטי

זרם המרכז הפוליטי גדל, התבסס והתרחב בישראל מאד בשנים האחרונות. אולי זו ההצעה לחזרה למתינות וממלכתיות שאבדה, אולי זו ההצעה לחבר ולפשר את החברה הישראלית הקרועה מתהליכי הקיטוב הקיצוניים שעברו על ישראל בעשורים האחרונים. 
בתכנית המשותפת עם ארגון ״פנימה״ נפגש לתהליך חשיבה משותף במטרה להעמיק בקווי היסוד של תפיסות המרכז הפוליטי, נצא לבחון יחד את האתגרים של הזרם הפוליטי המרכזי ולנסח את התשובות של המרכז הפוליטי לאתגרים העומדים בפני מדינת ישראל. 
הוכנית תציע לקבוצה המשותפת לאידאה ולארגון ״פנימה״ לימוד משותף על ההיסטוריה וההווה של המרכז הפוליטי בישראל, תוך שאילת שאלות ועיצוב הקווים הרעיוניים שצריכים להוביל את הזרם הפוליטי החשוב והמשמעותי הזה. 
 
התכנית תכלול 7 מפגשים, חלקם יתקיימו במשרדי פנימה, וחלקם באידאה ומכוונת לחברי הרשת המגדירים את עצמם חלק מהמרכז הפוליטי הישראלי. 
 

ימי שלישי

בין השעות 16:00-20:30 

התוכנית תפתח  ביוני 2024

מפגש 1  –  25.06.24
מפגש 2  –  09.07.24
מפגש 3  –  23.07.24
מפגש 4  –  17.09.24
מפגש 5  –  01.10.24
מפגש 6  –  15.10.24
מפגש 7  –  29.10.24

הזווית החוקתית על הדמוקרטיה הישראלית

זה כמעט שני עשורים שהדמוקרטיה הישראלית נמצאת בנסיגה משמעותית, אך מאז ינואר 2023, עם הכרזת שר המשפטים על “רפורמה משפטית” האיום הפך רשמי ומוצהר.

מה הוא האתגר החוקתי של מדינת ישראל ברגע הנוכחי? כיצד יכולה ממשלת שינוי להתחיל בשינוי וחיזוק הדמוקרטיה הישראלית? אילו שינויים חוקתיים קרו במדינות מערב אחרות שעברו הפיכות דומות וכיצד הן נחלצות ממצבים אלה כעת? 
בשבעת מפגשי התכנית נעסוק באתגר החוקתי הנוכחי ובשורשיו, בבעיות הבסיס של המשטר הישראלי ובדרכים לתיקונן. 
 
התכנית היא פרי שיתוף פעולה בין אידאה לבין מרכז רובינשטיין באוניברסיטת רייכמן. בין המרצים בתכנית: פרופ’ יניב רוזנאי, פרופ’ ליאב אורגד, עו”ד איל ינון לשעבר היועץ המשפטי של הכנסת ואחרים.  
 

התכנית תכלול 7 מפגשים, ותהיה פתוחה לקבוצה של עד 15 משתתפים מהמערכות השונות ברשת. 

 

פרטים נוספים יעודכנו בהמשך

התוכנית תפתח  בנובמבר 2024